Türkiye-Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumuna Katıldık

AFSÜ, “Türkiye-Çin Diplomatik İlişkilerinin 50. Yılında Türkiye Çin Kültür ve İş Geliştirme Forumu”na katıldı. Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği ile Çin Sanayi ve İş Adamları Derneğinin Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlediği forumda, AFSÜ Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin öncülüğünde kurulan Aflora, Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sanayi ve Ticaret A.Ş. stant açtı.

Gıda, maden, teknoloji, turizm, sağlık gibi sektörlerden kurum ve firmaların yer aldığı etkinlikteki AFSÜ standını Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş eşliğinde, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ziyaret etti.

Prof. Dr. Eroğlu, AFSÜ standında yaptığı konuşmada tıbbi bitkilerin dünyadaki ticaret kapasitesinin 115 milyar dolar olmasına karşın, Türkiye’nin bu kapasitenin sadece 700-800 milyon dolarından faydalanabildiğini belirtti. Ülkemizin endemik tıbbi bitki zenginliğinin ticaret hacmine katkı sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalarda, Türkiye’de ilk kez Afyonkarahisar’da kurulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi ve AFSÜ-TAB Merkezi iş birliğinin büyük önem arz ettiğini kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, Afyonkarahisar’ı gelecekte tıbbi ve aromatik bitkiler alanında merkez konuma taşıyacak geniş çaplı çalışmaların başladığını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programının, AFSÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk öğrencilerini bu yıl kabul edeceği müjdesini verdi. AFSÜ’nün tıbbi ve aromatik bitki sahasında önemli hamleler gerçekleştirmeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Okumuş, 16-17 Eylül 2021 tarihlerinde AFSÜ öncülüğünde düzenlenecek 6. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayında alana ilişkin ulusal çapta büyük bir organizasyona daha imza atılacağını kaydetti.

AFSÜ standında bulunan Aflora markalı ürünlerin tamamının sürdürülebilir tarım ilkelerine uygun olarak yetiştirildiğini belirten Prof. Dr. Okumuş, üretimin uzman bir ekibin denetiminde yapıldığına dikkat çekti. Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren bir iş insanı tarafından ilimizde ilk kez üretimi yapılan Amarant bitkisinden elde edilen ürünleri tanıtan Prof. Dr. Okumuş, bu bitkinin insan sağlığına yararları ve farklı sanayi kollarında hammadde olarak kullanım potansiyeli konusunda da bilgi aktardı.

Eklenme Tarihi: 05 Ağustos 2021