AFSÜ Eczacılık Kulübünün Etkinliğinde Türk Eczacılığının Dünü ve Bugünü Tartışıldı
Akademik eczacılığın duayen isimlerinden Prof. Dr. Afife Mat, AFSÜ Eczacılık Kulübünün düzenlediği etkinlikte öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Türk Eczacılık Günü dolayısıyla düzenlenen çevrim içi söyleşi etkinliğinde, dünden bugüne Türkiye’de eczacılık masaya yatırıldı.
Arş. Gör. Ömerül Faruk Tavlı ve AFSÜ Eczacılık Kulübü ikinci başkanı Büşra Taneli’nin açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, Prof. Dr. Afife Mat, 14 Mayıs Türk Eczacılık Gününün tarihsel sürecini anlattı.
Türkiye’de tek olan İstanbul Üniversitesi bünyesindeki Türk Eczacılık Tarihi İhtisas Müzesi’ni günümüzdeki konumuna taşıyan ve ilk Türk Eczacılık Günü’nün canlı şahidi olan Prof. Dr. Mat, sunumunda meslek tarihine ilişkin bilgiler aktardı. 2019’da gerçekleşen törenden bir kesit paylaşan Prof. Dr. Mat, Türk Eczacılık Günü’nün belirlenmesinde önemli rol alan ve mesleğe değerli katkılar sunan Ecz. Azmi Kerman ve Ecz. Şerif Boyacı’yı da katılımcılara tanıttı.
Mesleki sorunların toplu halde tartışılması ve çözüme kavuşturulmasına vesile olan etkinlikte, öğrencilerden gelen sorular ile ilgili görüşlerini paylaşan Prof. Dr. Mat, ilaç endüstrisinde eczacının konumu ve rolü, eczacılıkta uzmanlık ve fitofarmasi uzmanlığı, toplumun eczacıya bakış açısı ve eczacılık öğrencilerine düşen sorumluluklar konusunda da fikirlerini dile getirdi.
AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Köroğlu ile Dekan Yardımcısı ve AFSÜ Eczacılık Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Murat Gönülalan’ın da konuşmalarıyla renk kattığı etkinlik, katılımcıların Prof. Dr. Afife Mat’a teşekkür etmesiyle son buldu.
Programın son bölümünde AFSÜ Eczacılık Kulübü 2. Başkanı Büşra Taneli’nin yöneticiliğinde yapılan bilgi yarışmasını öğrencimiz Sude Metin kazandı.