Akademik Buluşların Ticarileştirilmesi Semineri Düzenlendi
Eczacılık Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Ölçer, AFSÜ ve Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofislerinin (TTO) iş birliğinde düzenlenen “Akademik Buluşların Ticarileştirilmesi: Bir Patent Ticarileştirme Hikâyesi” başlıklı seminerde bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Çevrim içi etkinliğe akademisyenler, öğrenciler ile AFSÜ ve Uşak Üniversitesi TTO yetkilileri katıldı.
AFSÜ Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Ölçer tarafından verilen seminer, “Akademik buluş nasıl oluşur?”, “Patent nedir?” gibi temel konular ile başladı. Patent başvurusu ile ilgili süreç, süreçte gerekli evrak ve karşılaşılan zorluklar, dikkat edilmesi gereken hususlar ve iletişim halinde olunması gereken kurumlar ile ilgili detaylı bilgi verilen seminerde, buluşun ticarileştirilme aşamaları, kriterleri, avantaj ve dezavantajları ile hem patent hem de ticarileştirme faaliyetlerinde akademisyenler için Teknoloji Transfer Ofislerinin ne kadar önem arz ettiği üzerinde duruldu.
Teknik ve ticari risklerin azaltılabilmesi, avantaj yaratabilme ve kaliteli bir süreç yaşanabilmesi amacıyla, TTO iş birliğinde sürecin yürütülmesinin, buluşun daha rahat patentlenebilmesi ve ticarileşebilmesi açısından önemli olduğunun altı çizildi.
Seminer, soru cevap bölümünün ardından son buldu.