Akademisyenlerimiz Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimine Katıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle AFSÜ’de ilk kez düzenlenen “Sağlık Bilimleri Alanında Uygulamalı ve Teorik Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi (TÜBİTAK 2237-A)” başarıyla tamamlandı. Eğitimi veren uzmanlara ve organize eden personelimize teşekkür belgesi takdim eden Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, akademisyenlere yönelik hem proje yönetimi hem de ihtiyaç duyulan çeşitli alanlarda eğitimler düzenlenmeye devam edileceğini söyledi.

Üç tam gün boyunca AFBEL Termal otelde icra edilen ve farklı üniversitelerden dokuz uzman tarafından verilen eğitime, onu farklı üniversiteden, yirmisi AFSÜ’lü olmak üzere otuz akademisyen katıldı. Eğitimde Prof. Dr. Berna Kırkulak Uludağ (Dokuz Eylül Üniversitesi), Prof. Dr. Serdar Ceylaner (Lokman Hekim Üniversitesi), Prof. Dr. Sibel Ayşıl Özkan (Ankara Üniversitesi), Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci (Afyon Kocatepe Üniversitesi), Doç. Dr. Hilal Arıkoğlu (Konya Selçuk Üniversitesi), Doç. Dr. Ayşe Koçak Sezgin (Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi), Doç. Dr. Öznur Gürlek Kısacık (AFSÜ), Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Ölçer (AFSÜ) ve Dr. Öğr. Üyesi Hakan Darıcı (İstinye Üniversitesi) seminer verdi.

Düzenleme Kurlunda AFSÜ Eczacılık Fakültesinden Doç. Dr. Ersin Demir, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nilay İşitez, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Emre Semiz ve aynı birimden Öğr. Gör. Sevim Aydoğan’ın yer aldığı eğitimde, akademik personelin proje yazma yetkinliklerinin artırılmasına odaklanıldı.

Proje yazım yöntemlerinin teorik ve uygulamalı olarak irdelenerek kazanımların pratiğe dönüştürülmesinin amaçlandığı eğitimde TÜBİTAK dışında TÜSEB, KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve bakanlık projeleri ile Uluslararası Ufuk Avrupa, COST Actions, 1709 EUREKA ve ERA-NET projeleri hakkında da bilgi verildi.

Eğitim sonunda katılımcılara belgelerini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Aslan, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü ve Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş takdim etti.

Eklenme Tarihi: 28 Kasım 2022