Öğrencilerimiz Yabancı Dil Öğrenimi Seminerine Katıldı

Öğrencilerimiz yabancı dil öğreniminin anlamı ve önemi konusunda düzenlenen çevirim içi etkinlikte İngilizce öğrenirken karşılaştıkları güçlüklerin üstesinden gelmek için başvurabilecekleri yöntemler hakkında bilgi edindi. İngilizce Öğretmeni Cemal Altınok, AFSÜ Tıp Öğrencileri Birliği tarafından düzenlenen “Dillerin Kilit Taşları: İngilizce” başlıklı çevirim içi etkinlikte, dil öğrenmeye dair merak edilenleri cevaplandırdı.

Sunumuna, yabancı dil öğreniminin dil edinimi ile ilişkisini açıklayarak başlayan Altınok, dil kavramının gelişimine ilişkin bilgiler aktardı. Ana dili, yabancı dil ilişkisini farklı yönlerden irdeleyen Altınok, ikinci dil ile ana dili öğrenimi arasındaki ilişki üzerinden yabancı dil öğreniminin nasıl gerçekleşmesi gerektiğini örnekler üzerinden anlattı. Özellikle İngilizce öğrenme sürecinde sıkça yapılan hatalar ve eksik uygulamalar üzerinde de durulan etkinlik, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2021