Üniversitemizin Bilişim Altyapısı Güncellendi
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (AFSÜ) hızlı ve güvenli bilgi çağı hizmetleri için kesintisiz olarak yürütülen çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi. AFSÜ personelinin, öğrencilerimizin ve sağlık hizmeti sunulan birimlerimizden yararlanan herkesin dijital imkânlardan daha verimli yararlanabilmesi için gerekli güncel teknoloji altyapısı, kullanıma sunuldu.
Üniversitemizin kurulduğu tarihinden bu yana sürdürdüğümüz çalışmalar, meyvelerini vermeye devam ediyor. Son olarak, bilişim altyapısının temel unsuru olan sistem odamız faaliyete geçti.
Altyapımızı Her Yıl Daha da Güçlendireceğiz
Konuya ilişkin bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş yer tespitinden, düzenleme, güvenlik ve yalıtım uygulamalarına, ULAKNET ana hat başvurusu ve fiber kablo çekim işlemlerinden, yerleşke içi binaların bağlanmasına dek bir dizi işlemin tamamlandığını söyledi. Ayrıca “Üniversitemizde görev yapan yaklaşık 2000 personelimize ve 6000 öğrencimize hizmet verecek olan bilişim altyapımız gelişmekte olan teknoloji göz önünde bulundurularak planlanmış olup ihtiyaçlar doğrultusunda her yıl daha da güçlendirilecektir.” dedi.
Aynı süreçte ÖSYM, YÖKSİS, Nic.tr, UlakNet, KEP, UETS, DETSİS, MYS, Kamu Personel, TeleTıp, Medula ile ilgili tüm başvuruların ve yazışmaların yapılarak protokoller imzalandığını belirten Okumuş, sistem odasının faaliyete geçmesi için özellikle Eylül ayında yoğun bir mesai gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
14 Eylül itibariyle Zafer Sağlık Külliyesinde yeni bilgi teknoloji altyapısının kullanıma sunulduğunu kaydeden Rektör Okumuş, şöyle konuştu: “AFSÜ Diş Hekimliği Fakültemiz ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizin mevcut altyapımıza bağlanması için de ilgili tüm kurumlar ile yazışmalar gerçekleştirilip 1 Ekimde sıkıntı yaşanmadan geçiş tamamlanmıştır. Böylece Afyonkarahisar merkezde bulunan tüm birimlerimiz yeni bilgi iletişim teknolojileri altyapımızı kullanamaya başlamıştır.
Bilişim Altyapımız AKÜ’den Tamamen Ayrıldı
20 Ekim 2020 tarihinde Bolvadin SHMYO ve 27 Ekim 2020 tarihinde Şuhut SHMYO arka uç aktarımları tamamlanarak okullarımız sisteme dâhil edilmiştir. Geçiş süreci öncesi yapılan analiz çalışmaları ve doğru planlama ile birlikte herhangi bir kesinti yaşamadan üniversitemiz bilişim altyapısının AKÜ’den tamamen ayrılışı gerçekleştirilmiştir.
Bu süreçte bilgi teknolojileri altyapısı çalışmalarını gerçekleştiren Bilgi İşlem Daire Başkan Vekilimiz Bilgisayar Yüksek Mühendisi Recep Özkan’a ve tüm ekibi başta olmak üzere sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”