Yeşilay Afyonkarahisar Şubesini Ziyaret Ettik

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Aslan, Yeşilay Afyonkarahisar Şubesinde Vali Yardımcısı ve Yeşilay Şube Başkanı Nurullah Kaya ve Yeşilay yöneticileri ile bir araya geldi.

Üniversitemizin Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı, Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) Genel Kurulunda birlik üyeliğine kabul edildiğini dile getiren Prof. Dr. Aslan, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ve Yeşilay yöneticilerine yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AFSÜ’nün TÜRKÜNİB üyesi üniversiteler ile öğrenci ve personel değişimi ile çeşitli ortak akademik çalışmaları kapsayan dört protokol imzalandığını belirten Prof. Dr. Aslan, Türk Dili konuşan halklara mensup öğrenciler arasındaki bağı geliştirmek amacıyla AFSÜ bünyesinde “Türk Dünyası Kültür Topluluğu” kurulduğunu da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Aslan, Afyonkarahisarlı öğrencilerin Türk Dünyası ile bağlantısını geliştirmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmak istediklerini vurguladı.

Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ise Afyonkarahisar’da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin Türk Dünyası ile bağlarının güçlenmesinin önemine işaret ederek, tüm imkanlarla destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Eklenme Tarihi: 17 Aralık 2022